Dobrodošli na sajt izviđačkog odreda ”Crne rode” iz Pančeva. ”Crne rode” su osnovane 2019. godine i od tada deci uzrasta od 6 do 19 godina, kao i starijim članovima pružaju mogućnost za druženje, nova prijateljstva i iskustva kroz boravak u prirodi. Pozivamo vas da istražite naš sajt i kroz različite odeljke bolje upoznate naš odred i čari izviđačkog života.

Najnovije vesti

 • Poseta za „Dane branioca Otadžbine” u Ambasadi Rusije

  Poseta za „Dane branioca Otadžbine” u Ambasadi Rusije

  Dana 20.2.2024. predstavnici Izviđačkog odreda „Crne rode” iz Pančeva su bili na prijemu u Ambasadi Rusije povodom „Dana branilaca Otadžbine”. Tamo su ih pozvali Ambasador Ruske Federacije NJ.E.g Aleksandar Bocan – Harčenko i Izaslanik odbrane general – major Andrej Kindjakov. Bili smo jako počastvovani da prisustvujo ovom događaju.

 • Peta radionica- ,,Napravi narukvicu, nauči čvorove i napravi paketić“

  Peta radionica- ,,Napravi narukvicu, nauči čvorove i napravi paketić“

  Peta po redu besplatna radionica za svu decu i mlade Pančeva (projekar finansirao Grad Pančevo) održana je 2. decembra u osnovnoj školi ,,Miroslav Mika Antić“. Okupili su se članovi našeg odreda i oko 50 učenika naše ,,Mikine“ škole.Pravili smo raznobojne narukvice različitih oblika. Učili smo primenu čvorova pričali smo ko su to izviđači igrali se…

 • U gostima na stazi izazova kod izviđača iz Petrovca na Mlavi

  U gostima na stazi izazova kod izviđača iz Petrovca na Mlavi

  Subote 25. novembra „Crne rode“ su provele dan u selu Ždrelo gde su boravili u poseti kod tamošnjeg odreda izviđača „Mlava”.Povod za ovaj susret nije bilo takmičenje već druženje. Održavala se „staza izazova” na kojoj je bilo pet tačaka. Koristilo se četiri aplikacije, koje su učesnici predhodno instalirali na svojim telefonima. Svaka od njih je…

Ovaj sajt je izrađen kao deo projekta ”Eko sajt – eko bašta” koji je sufinansiran od strane grada Pančeva u okviru konkursa ”Ekologija”.