Путујемо

,,Роде” су 14. јуна у Народној башти направиле полигон на тему ,,Путујемо” за двадесеторо малишана узраста 2 до 3 године из јаслене групе вртића ,,Ласта” на челу са васпитачицама Јасном, Ољом и Маријом. Инспирација за ово дружење је био пројекат вртића ,,Ласта” у коме су деца правила превозна средства од рециклажног материјала. Наша идеја је била да кроз игру и забаву покажемо деци која све превозна средства постоје.

Деца су прво скакала на гуменом коњићу, затим су се провлачила испод канапа, па су пролазила кроз шатор са двоја врата, на изласку из шатора су их чекала пластична колица са бродићима од папира која су гурали до ,,језера”. Потом их је чекао трицикл који су возили до стазе од картона по којој су гурали своја претходно направљена превозна средства. У наставку их је чекала гуралица коју су гурали до једне од дрвених печурака где би им васпитачице помогле да се попну на клупу и да баце папирне авионе, које су претходно направили извиђачи.Након што су сва деца прешла полигон од извиђача су добила по беџ, а од васпитачица диплому за успешан завршетак јаслица.

После поделе диплома извиђачи су имали пет пунктова на којима су деца заједно са родитељима могла да науче нешто више о извиђачким вештинама.