Putujemo

,,Rode” su 14. juna u Narodnoj bašti napravile poligon na temu ,,Putujemo” za dvadesetoro mališana uzrasta 2 do 3 godine iz jaslene grupe vrtića ,,Lasta” na čelu sa vaspitačicama Jasnom, Oljom i Marijom. Inspiracija za ovo druženje je bio projekat vrtića ,,Lasta” u kome su deca pravila prevozna sredstva od reciklažnog materijala. Naša ideja je bila da kroz igru i zabavu pokažemo deci koja sve prevozna sredstva postoje.

Deca su prvo skakala na gumenom konjiću, zatim su se provlačila ispod kanapa, pa su prolazila kroz šator sa dvoja vrata, na izlasku iz šatora su ih čekala plastična kolica sa brodićima od papira koja su gurali do ,,jezera”. Potom ih je čekao tricikl koji su vozili do staze od kartona po kojoj su gurali svoja prethodno napravljena prevozna sredstva. U nastavku ih je čekala guralica koju su gurali do jedne od drvenih pečuraka gde bi im vaspitačice pomogle da se popnu na klupu i da bace papirne avione, koje su prethodno napravili izviđači.Nakon što su sva deca prešla poligon od izviđača su dobila po bedž, a od vaspitačica diplomu za uspešan završetak jaslica.

Posle podele diploma izviđači su imali pet punktova na kojima su deca zajedno sa roditeljima mogla da nauče nešto više o izviđačkim veštinama.